Voelen jouw inwoners, cliënten of werknemers zich (te vaak) eenzaam en willen zij ook

 • meer zelfkennis en zelfvertrouwen?
 • (her)ontdekken wat echt belangrijk is in hun leven?
 • hun waarden, ideeën, wensen en verlangens in kaart brengen?
 • hun cognitieve en sociale vaardigheden versterken?
 • (opnieuw) leren verbinden met andere mensen?
 • een concreet stappenplan voor de toekomst maken?
 • kortom, blijer leren leven?

Dan is de cursus Creatief Leven de oplossing!

Creatief Leven is een speciaal ontwikkelde praktische cursus voor mensen die merken dat ze zich (te vaak) eenzaam voelen. Maar ook voor mensen die ervaren dat er iets moet veranderen om weer grip op het leven te krijgen dan wel het houvast in het leven kwijt zijn. Of mensen die verlegen zijn en/of meer contacten zouden willen hebben. 

Tijdens de cursus leren de deelnemers op een andere manier naar zichzelf en de wereld te kijken. Ze (her)ontdekken welke dingen in het leven voor hen echt belangrijk zijn. Individueel en met hulp van de groep ontdekken ze een nieuwe manier van positief en creatief denken en leven. Want de wereld kunnen ze niet veranderen, wel hun eigen gedrag.

Binnen de besloten groep wordt er een veilige (leer)omgeving geboden waarin de deelnemer veel herkenning en steun ervaren van medecursisten. Tegelijkertijd gaat de deelnemer zelf flink aan de slag met z'n eigen persoonlijke ontwikkeling. In elke bijeenkomst komen theorie en (creatieve) opdrachten aan bod. Ook wordt er praktische tips en 'huiswerk' meegegeven zodat de deelnemer dagelijks bezig is om blijer te leren leven.

Zo leren de deelnemers op een andere, creatieve en speelse manier hun leven opnieuw vorm te geven en hun eenzaamheid de baas te worden! En geloof me, dat geeft blije en zeer dankbare gezichten!

Cursus Creatief Leven Incompany

De cursus Creatief Leven is door Movisie uitgeroepen tot een erkende interventie op het gebied van eenzaamheid. Een thema dat hoog op de agenda staat bij o.a. gemeentes wat het interessant maakt deze cursus aan te bieden aan de bewoners. Inmiddels wordt de cursus door het hele land heen met veel succes gegeven. 

Cursusinformatie:

 • De 8 live bijeenkomsten van 2 uur
 • Per deelnemer een werkboek en de benodigde materialen
 • Groepsgrootte 6 - 12 deelnemers
 • Incompany
 • Kosten op aanvraag

Nieuwsgierig? 

Ben jij geïnteresseerd om als deelnemer deze cursus te volgen? Vraag dan bij de gemeente of je werkgever naar de mogelijkheden. Of benader mij met de groene knop hierboven.

Als gecertificeerd Specialist Eenzaamheid ben ik bevoegd tot het geven van de cursus Creatief Leven. Deze is bedoeld voor jongeren en volwassenen die zich eenzaam voelen en op een andere, creatieve en speelse manier hun leven opnieuw vorm willen leren geven.Serieus breinprobleem

Wist je trouwens dat het ervaren van eenzaamheid een serieus breinprobleem is wat zich niet laat oplossen door ‘gezellig’ onder de mensen te zijn of 'samen een kopje koffie' te drinken?

Mensen die ‘gevangen’ zitten in de vicieuze cirkel van eenzaamheid en daar uit willen zullen zelf (of met deskundige hulp) actief stappen moeten zetten.