Mijn naam is Mariette Straver, getrouwd, moeder en oma. Als nuchtere 60-plusser sta ik met mijn beide voeten stevig in de Zeeuwse klei. En hoewel ook mijn leven niet altijd over rozen ging en zwarte bladzijdes kent, ben ik een echte optimistisch, sta ik positief in het leven en geniet van al het moois dat het mij te bieden heeft.

En dat gun ik ieder ander ook! Mijn glas is altijd half vol, tenzij het niet lekker is, dan ben ik blij dat het half leeg is 😉

Mijn eigen ervaring

Door de jaren heen heb ik zowel privé als tijdens mijn werk vele mensen ontmoet die geconfronteerd werden met ziekte, het verlies van dierbaren en/of het ervaren van eenzaamheid. Ook zelf kreeg ik hier diverse keren mee te maken en weet ik hoe het is om zulke intense, verdrietige gevoelens te ervaren. 

Om een klein inkijkje te geven:

In mijn eerste huwelijk heb ik me jarenlang eenzaam gevoeld. Niemand die het zag of wist waardoor er dus ook niemand voor mij was. Ik had hele dagen een masker op. Dat was een echte worsteling waar ik nog lang last van heb gehad.

Tot overmaat van ramp werd in die periode ook mijn moeder nog ziek. Zij overleed op 67-jarige leeftijd. Ikzelf was toen 38 jaar. 

Tijdens haar laatste levensdagen werd mij pijnlijk duidelijk dat het leven veel te kostbaar is om door wat dan ook te laten verpesten. Je hebt maar 1 leven! Op dat moment heb ik voor mezelf de knoop doorgehakt  en een week na de uitvaart de scheiding in gang gezet. Een hele heftige beslissing met ook grote, ingrijpende gevolgen.


het leven is veel te kostbaar om door wat dan ook te laten verpesten


Er volgde een knap pittige tijd. Niet alleen het verlies van mijn moeder had een enorme impact op me, ook moest ik afscheid nemen van het leven wat ik tot dan toe had geleid. Ik werd werkelijk overspoeld door een storm van emoties en tegenstrijdige gevoelens. Het was echt dubbel rouwen en ik kan je zeggen: dat viel lang niet altijd mee! Juist met de scheiding had ik mijn moeder zo hard nodig gehad. Uiteindelijk is het me gelukt om, samen met mijn toen 14-jarige zoon, een nieuw leven op te bouwen. En ondanks dat het verleden z'n sporen had achtergelaten, kon ik ook weer gelukkig zijn in de liefde! 

Ontbrekende puzzelstukjes

Toch had ik het gevoel dat er nog wat ontbrak waardoor ik op ontdekkingsreis ging. Ik koos voor NLP, een opleiding op het gebied van persoonlijke ontwikkeling die mij uiteindelijk veel heeft gebracht. Onverwerkte emoties, negatieve gedachten en overtuigingen vanuit mijn eerste huwelijk, alles werd aangeraakt. Ik werd gewoon een ander mens, of liever gezegd: weer de 'oude Jet'. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt: hier wilde ik meer van weten want dit gunde ik anderen ook! 


blijer leven kun je leren, ook jij!


In mijn vervolgopleidingen tot NLP-Coach, Specialist Eenzaamheid en mBIT-Coach vond ik de nog ontbrekende puzzelstukjes. Deze opleidingen en mijn levenservaringen gaven mij de kennis en kunde om te starten met mijn eigen coachpraktijk 'de blije bovenkamer'. En nog steeds volg ik jaarlijks cursussen of bijscholingen om bij te blijven op mijn vakgebied. 

Dit gun ik jou ook

Inmiddels heb ik al heel wat mensen op het gebied van eenzaamheid, rouw en verlies mogen begeleiden. Zowel individueel als in groepsverband. Mensen die worstelden met negatieve gevoelens en vaak alleen nog zagen wat niet meer kon of was. Het zelf niet meer voor elkaar kregen die neerwaartse spiraal te keren. Met alle gevolgen van dien.

Herken je dat bij jezelf en zou je dat ook liever anders zien? De touwtjes weer in eigen hand kunnen nemen zodat jij jouw gevoelens van eenzaamheid, rouw of verlies weer gewoon zelf de baas kunt? En ruimte krijgt om blijer te kunnen leven?

Mijn missie

Bewustwording creëren over wat de impact van eenzaamheid, rouw en verlies op jouw leven kan zijn. Welke lichamelijke klachten en gezondheidsrisico’s daardoor kunnen ontstaan. Dat je er wat aan kunt doen én dat je het niet alleen hoeft te doen. Dat is waar ik voor sta en graag wil uitdragen. Want blijer leven kun je leren, ook jij!

En dan maakt het mij niet uit of dit nu is in een individueel traject, tijdens de  groepscoaching, een workshop of een lezing. Ik doe het allemaal even graag.

Ik ben er voor jou

Kortom, ik vind het heerlijk om jou op enthousiaste, stimulerende wijze te informeren, coachen en/of uit te dagen tot nieuwe inzichten waardoor jij (weer) blijer kunt leven. Vraag gerust naar wat ik voor jou kan betekenen. Want een blije bovenkamer willen we uiteindelijk allemaal wel, toch?

En weet je, als 60-plusser kan ik inmiddels wel zeggen over een behoorlijke dosis levenservaring te beschikken. Doe daar je voordeel mee!  Ik ontmoet je graag.

Een warme blije groet, Mariette 🙂


Wist jij dat gevoelens van eenzaamheid, rouw en verlies serieuze gezondheidsrisico's met zich meebrengen en specifieke veranderingen in jouw brein kunnen veroorzaken? 

Ik help jou dan ook graag de touwtjes weer in eigen hand te nemen zodat jij jouw gevoelens weer gewoon zelf de baas kunt. 

Want blijer leven kun je leren, ook jij!