• Specialist Eenzaamheid
  • NLP-Coach
  • eenzaamheid
  • rouw
  • verlies

Wist jij dat gevoelens van eenzaamheid, rouw en verlies serieuze gezondheidsrisico's met zich meebrengen en specifieke veranderingen in jouw brein kunnen veroorzaken? 

Ik help jou dan ook graag de touwtjes weer in eigen hand te nemen zodat jij jouw gevoelens weer gewoon zelf de baas kunt.

Want blijer leven kun je leren, ook jij!


Mijn naam is Mariette Straver, getrouwd, moeder en oma. Als nuchtere 60-plusser sta ik met mijn beide voeten stevig in de Zeeuwse klei. En hoewel ook mijn leven niet altijd over rozen ging en zwarte bladzijdes kent, ben ik een echte optimist, sta ik positief in het leven en geniet van al het moois dat het mij te bieden heeft.

En dat gun ik ieder ander ook! Mijn glas is altijd half vol, tenzij het niet lekker is, dan ben ik blij dat het half leeg is 😉

Mijn ervaring

Door de jaren heen heb ik zowel privé als tijdens mijn werk vele mensen ontmoet die geconfronteerd werden met ziekte, het verlies van dierbaren en/of het ervaren van eenzaamheid. Het viel mij op dat velen hiermee worstelden en vaak alleen nog zagen wat niet meer kon of was. En nog dagelijks komen velen in een neerwaartse spiraal terecht en krijgen het zelf niet meer voor elkaar dat negatieve gevoel te keren. Met alle gevolgen van dien.

Ontbrekende puzzelstukjes

Inmiddels heb ik al heel wat mensen op het gebied van eenzaamheid, rouw en verlies mogen begeleiden. Toch had ik het gevoel dat er nog wat ontbrak waardoor ik weer aan de studie ging. De voor mij ontbrekende puzzelstukjes vond ik in mijn opleidingen tot NLP-Coach, Specialist Eenzaamheid en mBIT-Coach. Om mensen adequaat te kunnen begeleiden startte ik mijn eigen coachpraktijk 'de blije bovenkamer'. 

Wat ik zie bij mijn cliënten

Door te werken met specifieke oefeningen en technieken zie ik mijn cliënten in de loop van de coaching stapje voor stapje ‘opbloeien en groeien’. 

Hoe ze de regie over hun eigen leven weer terugpakken. Dat ze een steeds positiever zelfbeeld krijgen waardoor het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen stijgt. Ervaren dat ze er weer toe doen en erbij horen.

Ze de dag eindelijk weer eens met een glimlach beginnen. Voelen dat het leven voor hen weer zin heeft en ze de toekomst positief tegemoet zien. Weer of juist meer blijheid ervaren dan voorheen. En dat gun ik iedereen!

Bewustwording

Dat is ook waarom ik zoveel mogelijk mensen wil bereiken. Bewustwording creëren over wat de impact van eenzaamheid, rouw en verlies op jouw leven  kan zijn. Welke lichamelijke klachten en gezondheidsrisico’s daardoor kunnen ontstaan. Dat je er wat aan kunt doen én dat je het niet alleen hoeft te doen.

En dan maakt het mij niet uit of dit nu is in een individueel traject, tijdens de  groepscoaching, een workshop of een lezing. Ik doe het allemaal even graag.

Ik ben er voor jou

Juist door jou op een andere manier naar je situatie te laten kijken ervaar je dat er keuzes blijken te zijn die je nog niet eerder had gezien/ontdekt. En dat er naast verdriet ook blijheid mag én kan bestaan waardoor het leven (weer) draaglijker wordt. Hoe fijn zou dat zijn! Ik help jou dan ook graag de touwtjes weer in eigen hand te nemen zodat jij jouw gevoelens van eenzaamheid, rouw of verlies weer gewoon zelf de baas kunt.

Kortom, ik vind het heerlijk om jou op enthousiaste, stimulerende wijze te informeren, coachen en/of uit te dagen tot nieuwe inzichten waardoor jij (weer) blijer kunt leven. Vraag gerust naar wat ik voor jou kan betekenen. Want een blije bovenkamer willen we uiteindelijk allemaal wel, toch?

En weet je, als 60-plusser kan ik inmiddels wel zeggen over een behoorlijke dosis levenservaring te beschikken 😉 Doe daar je voordeel mee!