Joan:

Na het overlijden van mijn moeder en vervolgens nog meer tegenslag was ik emotioneel overweldigd.
Ik liep volledig vast in mijn rouwproces.
Van een kennis hoorde ik over de goede ervaring met Mariette. Aan de telefoon voelde ik een klik en haar methoden spraken mij aan, en ik besloot er voor te gaan. Haar manier van werken kan erg intens zijn, confronterend, maar snel tot de kern, en vond ik daardoor heel efficiënt. Altijd professioneel, maar ook met veel respect en liefdevol begeleid. Oprecht betrokken, vrij van oordeel, en ze luistert als de beste! Dit alles maakte dat ik me veilig voelde bij haar. Het bleek dat mijn rouw nog veel meer oud zeer had getriggerd. Die tot beperkende patronen en blokkades
hadden geleid. Na de sessies kreeg ik meer inzichten, kon ik bewuster aan de slag met mijn verdriet. En ontstond er tenslotte meer ruimte. Zodat ik weer stapjes in de goede richting kon zetten.....
Dus Mariette, bedankt!!


Joop:

Vroeger is ons eerste kindje dood geboren. Hij werd bijna direct weggehaald waardoor ik dus amper afscheid heb kunnen nemen. Daar heb ik m'n leven lang last van gehad. Door het overlijden van mijn vrouw een half jaar geleden kwam dit in alle hevigheid weer naar boven. Dit mij belemmerde om echt te kunnen rouwen om mijn vrouw. Bij toeval kwam ik bij Mariette terecht waar ik zo enorm dankbaar voor ben. Zij gaf mij in de gesprekken zoveel vertrouwen dat ik het aandurfde mijn doodgeboren zoontje alsnog te ontmoeten om na zoveel jaar echt afscheid te kunnen nemen. Ze bracht me daarvoor in diepe trance. Dit was een even bijzondere als zeer emotionele ervaring maar ik had het voor geen goud willen missen! Het gaf mij rust waardoor ik eindelijk ruimte kreeg om te rouwen om mijn vrouw. Mariette, ik ben jou eeuwig dankbaar!


Marleen:

Op het moment dat ik op zoek was naar een stukje psychische begeleiding kwam er een bericht van De blije bovenkamer voorbij. Na het lezen van de website en daar een goed gevoel bij had, heb ik contact opgenomen met Mariette. Blij dat ik deze stap genomen heb en bij haar ben terechtgekomen. Mariette is een warme, empathische en kundige vrouw. Fijn om een moment te hebben met iemand waar je gewoon mag “zijn”. Afgelopen jaren al een veranderproces meegemaakt, maar op een gegeven moment  voelde ik me toch weer vastlopen en bleef ik het moeilijk vinden om positief naar de toekomst te kunnen kijken. Door de werkwijze van Mariette, waarbij ze gebruikt maakt van verschillende methoden, wist ze iedere keer de juiste snaar te raken. Vaak is het makkelijk om rationeel naar je gevoelens te kijken, maar ze ook daadwerkelijk voelen en ondergaan is een ander verhaal. Met de begeleiding van Mariette heb ik in korte tijd meer bereikt dan ik had durven hopen. Ik heb het meisje in me (terug) gevonden en weet nu wat ze nodig heeft, waardoor ik weer beter in staat ben om goed voor mezelf te zorgen. Het echte beseffen dat je mag voelen voelen wat je voelt en dat ook zo beleven is voor mij heel waardevol. Het was intensief, maar ook interessant hoe Mariette te werk gaat en daar zo veel mee weet te bereiken. Blij en dankbaar dat ze me een stukje op mijn reis heeft willen vergezellen!


Anneke:

Ik heb niet de meest fijne jeugd gehad en me altijd eenzaam gevoeld. Ik hoorde via via dat Mariette daar iets mee kon doen. Er was direct een klik en ik vertrouwde haar volkomen. Na een aantal sessies hebben we een tijdlijn gedaan. Geen idee hoe of wat maar het werkte! Ik kon gewoon alle 'shit' aan mijn moeder teruggeven. Waar ik wel van schrok was dat ik me ineens heel erg misselijk en akelig voelde. Ik zakte bijna door mijn benen en dacht dat ik moest kotsen. Mariette wist me gerust te stellen en door samen te focussen op mijn ademhaling zakte het. Later vertelde ze dat het een lichamelijke reactie was van alle stress die in mijn lijf had vastgezeten en er uit moest. Na een wat onrustige nacht ben ik de volgende dag zo fris als een hoentje opgestaan, ik voelde me herboren en dat is niet meer weggegaan. Mariette, dank je wel voor wat je voor me hebt gedaan, zo blij mee! 


Margina:

Mariette is een hele positieve, enthousiaste en betrokken coach waarbij ik mij heel erg op mijn gemak voel. Ze is een echte verbinder. Ze stelt de juiste vragen en luistert naar wat je zegt en niet zegt, en vraagt daar goed op door. In een aantal sessies gaf zij mij waardevolle inzichten die hebben geleid tot het nemen van vervolg stappen. Ik ben haar dankbaar voor alle tijd en tips en tricks die ik van Mariette heb gekregen.


Esther:

Ik heb Mariette als coach én als mens als heel prettig ervaren. Ik kon altijd bij haar terecht met mijn vragen en zij was inlevend, empathisch en voortvarend. Mijn coachvraag kon per sessie nog wel eens wisselen, maar Mariette zorgde steeds voor een goede structuur en een veilige werkomgeving.

Jessica:

Wat ik mijn hele leven moeilijk vond is alleen zijn, heb het gevoel altijd zoekende te zijn geweest naar invulling van een leegte. Toen ik op de website van Mariette las over NLP dacht ik, of hoopte ik nu ik bijna 50 jaar ben eindelijk eens keuzes te kunnen maken vanuit een ander gevoel. Mijn wens was rustig alleen mezelf fijn te kunnen voelen. Bij Mariette voelde ik me vanaf het eerste moment op mijn gemak en ik heb het traject als zeer fijn ervaren. Pittig bij de start, de eerste sessies. Maar ongemerkt werden mijn gedachten anders. Ik voel me nu sterk en ben gelukkig met de stappen die dit coachingtraject mij heeft laten zetten. Ik kijk uit naar mijn toekomst. En voel me absoluut niet meer alleen.


Claudia:

Mariette is een warme, enthousiaste en erg kundige coach. Ze luistert, vraagt door en komt in korte tijd tot de kern. Het coachingstraject heeft me nieuwe inzichten gegeven en zaken in beweging gezet. Door haar duidelijke aanpak is het me gelukt om uit de comfort zone te stappen en mijn passie te gaan volgen. Door de handvatten die Mariette me heeft gegeven ben ik in staat om mijn keuzes veel bewuster te maken.

Mariette, je bent een topper!


Jacquelien:

Ik heb de hulp van Mariette ingeroepen omdat ik niet meer wist hoe ik verder moest. Ik voelde me verschrikkelijk eenzaam en verlaten, geen hond die nog naar me omkeek. Ook mijn relaties liepen steeds op de klippen. Mijn kinderen zijn de deur uit en nemen het me kwalijk dat ik geen lieve moeder was. En dat doet zeer, heel erg zeer. Samen met Mariette heb ik gekeken naar mijn jeugd. Daar heb ik slechte herinneringen aan. Ik was een ongewenst kind en mijn vader heb ik nooit gekend. Als klein kind moest ik hele dagen in een hoekje op mijn potje zitten en vooral stil zijn. En dan bedoel ik echt stil. Gaandeweg kwam ik er achter dat ik nooit liefde van mijn moeder heb gehad. Mijn moeder kwam zelf uit een groot gezin waar veel armoede was. Wat ik me van mijn oma kan herinneren is dat ze altijd nors keek en boos was. Mijn opa heb ik nooit gekend, die was al dood voordat ik werd geboren. Om een lang verhaal kort te maken: door de coaching en de vele oefeningen kreeg ik stukje bij beetje weer wat meer zelfvertrouwen, leerde ik wat zelfliefde was en ging ik beter voor mezelf zorgen. Ook het contact met mijn kinderen is nu beter. Ik heb nog een weg te gaan maar ik ben zo blij dat Mariette op mijn pad is gekomen. Ik voel me voor het eerst sinds jaren wat vrolijker, sterker en durf af en toe weer onder de mensen te komen. En dat wil wat zeggen! Dank je wel lieve Mariette voor al jouw tijd, hulp en betrokkenheid. Dat doet wat met me.


Kim:

Ik voelde me al vrij snel op mijn gemak bij Mariette waardoor ik veel over mezelf en de situatie waar ik moeite mee heb durfde te vertellen. Ze is vanaf het begin erg duidelijk geweest over wat ik zou kunnen verwachten. Omdat Mariette er voor zorgde dat ik na een sessie met een positief gevoel richting huis ging keek ik er iedere keer naar uit. Ze heeft me nieuwe inzichten gegeven en daar ben ik haar dankbaar voor. Wat Mariette mij geleerd heeft probeer ik zoveel mogelijk te gebruiken. Soms is het wel eens lastig, maar dan denk ik aan wat ze me verteld heeft en herpak ik mezelf veel sneller dan voor de sessies.


Liselotte:

Mariette stelde me gelijk op mijn gemak. O.a. door haar rustige houding en echt luisteren.  Ook toont ze interesse in de dingen waar ik mee bezig ben. Ik zou haar zeker aanraden als coach. Ik heb meerdere coaches ervaren en vind Mariette erg goed. Ik bewonder haar manier van coaching; ze straalt een rust uit, alles mag er zijn, met kracht en rust voert ze de oefeningen uit. Ze ondersteunt me echt om diepere lagen ook aan te pakken. Dat vind ik heel prettig voor langdurige veranderingen. Ik heb meerdere thema’s waar ik tegenaan liep kunnen inbrengen, heel waardevol. Op elk thema heb ik stappen gemaakt. Super fijn.


Nicolette:

Ik vond het heel verrassend en prettig dat we gingen wandelen. Ik heb diverse situaties voorgelegd en de uitwerking hiervan helpen me verder. Ik vond de methodiek origineel en ik werd flink aan het werk gezet. Ondanks het feit, dat ik met veel andere dingen bezig ben in de week, heeft de coaching mij aangezet om andere keuzes te maken in de toekomst.


Harry:

Vriendelijke kennismaking in goede sfeer. Ze vertelde duidelijk wat ik kon verwachten van de coaching. Er was voldoende ruimte voor mijn verhaal en ze had iedere keer volle aandacht voor mij. Ik vond de opdrachten die ik moest doen bijzonder want behalve het schrijven kende ik die niet. Ze kwam zelfverzekerd en serieus over en wist iedere keer iets anders te verzinnen om dingen helder te krijgen. Resultaat: ik heb helder gekregen wat ik nu echt belangrijk vind in het leven terwijl ik daar zelf maar mee bleef worstelen.