Wil jij regelmatig de nieuwsbrief en inspiratiemails met tips ontvangen? En op de hoogte blijven van activiteiten?

 


CURSUS CREATIEF LEVEN VOLOP IN HET NIEUWS

Bij vele gemeentes staat het thema 'eenzaamheid' hoog op de agenda. Door het hele land zijn er Specialisten Eenzaamheid actief die de cursus Creatief Leven geven. Deze praktische groepscursus is speciaal ontwikkeld om je eenzaamheid de baas te worden. In november startte de gemeente Borsele met het aanbieden van deze cursus aan haar inwoners. In januari volgde de gemeente Middelburg en begin maart zal de cursus ook starten in de gemeente Reimerswaal.  

De PZC schreef er een mooi stuk over waarin deelnemer Mirjam van den Aarssen over haar ervaring vertelt. Lees hier het interview. 


WEER ENORME OPKOMST LEZING VAN MANU KEIRSE

Wat was het weer een waardevolle avond. Ruim 320 geïnteresseerden luisterden ademloos naar de prachtige verhalen van Manu Keirse over rouw en verlies in de Ontmoetingskerk in Goes. De vele situaties die Manu Keirse schetste waren zeer herkenbaar en belichtten velerlei kanten van rouw. Niet alleen een overlijden, ook het verlies van gezondheid (levend verlies), zelfdoding, een echtscheiding, verlies van een baan..... Het was er allemaal. Uiteraard was er volop ruimte voor het stellen van vragen en werd de tijd genomen om deze te beantwoorden. 

Ook het Ontmoetingsplein werd druk bezocht. Daar stonden Urnenhemel en Afscheidsfotografie, Hospice Het Clarahofje, ClaraThuis, Hospice Kaaskenshuis en KaaskensThuis, Zeeuws Verlies, Huis voor Levensvragen en Bodycasting Zeeland. Bezoekers werden volop geïnformeerd wat als zeer welkom werd ervaren.


VOORLICHTING TIJDENS DE ZEEUWSE ONDERWIJS DAG

De jaarlijks terugkerende Zeeuwse Onderwijs Dag had dit jaar als thema: Opvoeden tot Veerkracht: zie je leerling! 

Deze dag mocht ik een van de vele workshops verzorgen en koos voor de titel: De impact van eenzaamheid op jongeren. Hoe je een eenzaam brein kunt voorkomen! 

Er werden veel vragen gesteld, uiteraard ook kritische en dat is een teken dat er goed wordt meegedacht. Niet alles voor zoete koek aannemen. Wat mij het meest raakte was dat het overgrote deel aangaf dat de nood onder de jeugd/jongeren enorm hoog is en er echt wat moet gebeuren. En tegelijkertijd dat ze ook niet wisten wat. En laat dat nou net mijn expertise zijn!

Mooi om aan deze dag te mogen bijdragen door middel van kennisoverdracht over dit zeer actuele onderwerp 🙂


NIEUWE DATUM LEZING MANU KEIRSE

Opnieuw is het gelukt om deze fantastische spreker naar Goes te halen en wel op dinsdag 24 oktober 2023. Klik hier voor meer informatie.


LEZING MANU KEIRSE WAS WEER EEN GROOT SUCCES!

Ondanks het slechte weer was het een prachtige avond. Manu Keirse heeft weer vele harten beroerd, inspirerende verhalen verteld en laten zien hoe je ook anders naar rouw kunt kijken of beleven. Er was plaats voor een lach en een traan, herkenning en erkenning en voor sommigen een stukje heling. 

Ook voor het Ontmoetingsplein was grote belangstelling.  Waar het voor de een de eerste kennismaking met een organisatie was, was het voor de ander juist een weerzien. Er werden prachtige verhalen gedeeld. 

Uiteraard gingen de inspirerende boeken van Manu Keirse ook deze keer weer als 'warme broodjes over de toonbank'. Al met al weer een zeer geslaagde avond. 

En voor diegenen die er nu niet bij konden zijn? Houd de nieuwsbrief in de gaten, er komt ongetwijfeld een nieuwe datum aan!


LEZING MANU KEIRSE 9 MAART 2023 -> UITVERKOCHT

Vanwege het grote succes van de lezing in juni van dit jaar komt Manu Keirse opnieuw naar Goes en wel op donderdagavond 9 maart 2023. Klik hier voor meer informatie. 


CURSUS CREATIEF LEVEN ERKEND 

Geweldig nieuws voor mensen die eenzaamheid ervaren en er wat aan willen doen! De cursus Creatief Leven is door Movisie erkend als goed onderbouwde interventie. Dat zegt veel in 'zorgland' en daar kunnen we zeer trots op zijn. En het mooie is, alleen een door Faktor5 opgeleide Specialist Eenzaamheid is bevoegd om deze erkende cursus te mogen geven.

𝘋𝘦 𝘤𝘶𝘳𝘴𝘶𝘴 𝘊𝘳𝘦𝘢𝘵𝘪𝘦𝘧 𝘓𝘦𝘷𝘦𝘯 𝘱𝘢𝘬𝘵 𝘷𝘦𝘳𝘴𝘤𝘩𝘪𝘭𝘭𝘦𝘯𝘥𝘦 𝘧𝘢𝘤𝘵𝘰𝘳𝘦𝘯 𝘢𝘢𝘯 𝘰𝘮 𝘥𝘦 𝘷𝘪𝘤𝘪𝘦𝘶𝘻𝘦 𝘤𝘪𝘳𝘬𝘦𝘭 𝘷𝘢𝘯 𝘦𝘦𝘯𝘻𝘢𝘢𝘮𝘩𝘦𝘪𝘥 𝘵𝘦 𝘥𝘰𝘰𝘳𝘣𝘳𝘦𝘬𝘦𝘯, 𝘯𝘢𝘮𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬: 𝘥𝘦 𝘭𝘪𝘤𝘩𝘢𝘮𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬𝘦 𝘴𝘵𝘳𝘦𝘴𝘴𝘳𝘦𝘢𝘤𝘵𝘪𝘦𝘴, 𝘯𝘦𝘨𝘢𝘵𝘪𝘦𝘷𝘦 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘱𝘳𝘦𝘵𝘢𝘵𝘪𝘦𝘴 𝘷𝘢𝘯 𝘴𝘰𝘤𝘪𝘢𝘭𝘦 𝘴𝘵𝘪𝘮𝘶𝘭𝘪, 𝘰𝘯𝘷𝘰𝘭𝘥𝘰𝘦𝘯𝘥𝘦 𝘻𝘦𝘭𝘧𝘳𝘦𝘥𝘻𝘢𝘢𝘮𝘩𝘦𝘪𝘥, 𝘦𝘦𝘯 𝘨𝘦𝘣𝘳𝘦𝘬 𝘢𝘢𝘯 𝘴𝘰𝘤𝘪𝘢𝘭𝘦 𝘷𝘢𝘢𝘳𝘥𝘪𝘨𝘩𝘦𝘥𝘦𝘯, 𝘵𝘦𝘳𝘶𝘨𝘵𝘳𝘦𝘬𝘨𝘦𝘥𝘳𝘢𝘨 𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘵𝘦𝘬𝘰𝘳𝘵 𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘦𝘵𝘦𝘬𝘦𝘯𝘪𝘴𝘷𝘰𝘭𝘭𝘦 𝘴𝘰𝘤𝘪𝘢𝘭𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘢𝘤𝘵𝘦𝘯.

Wil je meer weten? Klik hier voor meer informatie. 

 


LEZINGEN WEEK VAN DE EENZAAMHEID

In de periode van 29 september t/m 6 oktober wordt er in Nederland extra aandacht besteed aan eenzaamheid. Tijdens deze week verzorg ik diverse lezingen waar jij bij kunt zijn met als onderwerp: Blijer leven kun je leren. Zie ik je daar? 

Donderdag 29 september Aan-Z Terneuzen en dinsdag 4 oktober Bibliotheek Goes.

 


mBIT-COACHING: VANUIT JE HOOFD NAAR JE GEVOEL

Een zeer doeltreffende methode om in verbinding te komen met je hart en hierop je denken en doen af te stemmen.

Heb jij het gevoel altijd in je hoofd te zitten en dat je niet (goed) bij je gevoel kunt komen? Dat je niet of nauwelijks kunt voelen? Dan is mBIT-coaching de manier om daar verandering in aan te brengen!

Heb jij bijvoorbeeld last hebt van:

 • (zeer) belemmerende emoties als angst, verdriet, boosheid, stress, frustratie etc.?
 • interne conflicten tussen gedachten, gevoelens en in actie komen?
 • ongewenst gedrag en/of gewoontes?
 • keuzestress en/of geen beslissing kunnen nemen?
 • het gebrek aan discipline en/of motivatie?

Ervaar jij ook regelmatig een conflict in je lijf?

 • je verstand zegt dit, je buik zegt dat…..
 • je wilt je hart volgen maar je hoofd denkt daar anders over….
 • je krijgt al maagpijn als je er alleen nog maar aan denkt…..
 • je hebt regelmatig kopzorgen….
 • dat geruzie hangt je de keel uit…
 • etc. .........

Dan zijn jouw hoofd-, hart- en buikbrein nog niet (helemaal) in balans met elkaar. Met behulp van de mBIT-technieken gaan we samen op zoek naar waar de 'pijn' zit zodat we jouw 3 breinen met elkaar kunnen laten samenwerken. En geloof me, dit leidt keer op keer tot zeer verrassende inzichten én uitkomsten!

mBIT-coaching is ook zeer geschikt om online te doen. 

 


LEZING MANU KEIRSE WAS EEN GROOT SUCCES.

Zo’n 300 bezoekers luisterden ademloos naar zijn verhaal over rouw en het omgaan met verlies en verdriet.

Maandag 27 juni 2022, een mooie zomeravond waarop zo'n 300 bezoekers samenkwamen in de Ontmoetingskerk in Goes om de lezing bij te wonen van de zeer bekende Vlaamse Prof. dr. em. Manu Keirse, klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde. Hij is een autoriteit in België en Nederland als het gaat om rouw en omgaan met verlies en verdriet. Zijn boeken zijn stuk voor stuk bestsellers en in vele talen vertaald. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker. 

Elkaar helpen bij verlies en verdriet

Dat was het thema van de avond en het publiek zat bijna 2 uur lang ademloos te luisteren. Hij wist zijn publiek te boeien met zijn onbegrensde kennis van rouw, verlies en verdriet in al zijn vormen. Velen gingen dan ook met een door hem gesigneerd boek onder de arm naar huis. 

Naast het bijwonen van de lezing was het ook mogelijk het Ontmoetingsplein te bezoeken. Zowel Zeeuws Verlies als Clarahofje, Clarathuis, Bodycasting Zeeland, Huis voor Levensvragen, Kaaskensthuis en Urnenhemel waren aanwezig. 

Al met al was het een zeer geslaagde avond die door vele aanwezigen als zeer waardevol, helpend en troostend werd omschreven. Voor sommigen was zijn verhaal zelfs een echte eye-opener. Een avond van liefdevolle verbinding.