HET MASKER

Gepubliceerd op 11 februari 2024 om 12:00

 

DRAAG JIJ OOK EEN MASKER?

En.....dit weekend ook je masker uit de kast gepakt om lekker te gaan carnavallen? Of heb jij het idee dat je juist het hele jaar al een masker opzet? 

Verschuilen
Helaas kom ik het regelmatig tegen, iemand die zichzelf niet kan of mag zijn. Iemand die zich niet gezien en gehoord voelt. Vroeger of juist nu. En ja, wat doe je dan? Veelal een masker opzetten. Want of je je nu blij, verdrietig, eenzaam, boos of angstig voelt, niemand mag het weten of zien.

Het enige wat je nog doet is je aanpassen aan wat 'men' van je verwacht. Dit doe je door je masker op te zetten waarachter jij je kunt verschuilen en je toneelspel op te voeren. Want daar ben je inmiddels heel goed in. 


zet jij ook regelmatig je masker op?


En dat kan in allerlei situaties zijn, bijvoorbeeld bij je partner, binnen je gezin, te midden van je familie of vrienden, in gezelschap van anderen, op je werk, school, bij de sportclub, tijdens een feestje etc. 

Verbinding
Maar hoe voelt dat dan, om steeds te moeten doen alsof? Niet je leven te mogen leven zoals je zo graag zou willen? Jezelf niet te laten zien? Je niet verbonden te voelen met anderen? Dat is niet echt fijn, toch? Want zeg nou eerlijk, hoe lang kun je dit nog volhouden? Hoe zie je dat voor je? 

Zet de eerste stap
Hoe mooi zou het zijn als jij je masker aan de wilgen zou kunnen hangen en gewoon jezelf zou kunnen zijn? Iedere dag weer? Om dit te kunnen bereiken zul je wel zelf in actie moeten komen, anders gebeurt er niets.


hang dat masker aan de wilgen!


Dus neem het heft in handen en ga voor je eigen geluk. Zoek iemand op die je vertrouwt. Iemand die je kunt vertellen hoe jij je voelt. Iemand die er voor je is en echt naar je luistert. Iemand die jou een zetje in de goede richting geeft en je kan helpen. Wil je meer zelfvertrouwen, een positiever zelfbeeld? Dat kan vaak al heel helpend zijn. 

Want blijer leven kun je leren, ook jij. Je moet het alleen wel willen......weet in ieder geval dat ik je graag help je masker aan de wilgen te hangen. 

 

Een warme blije groet, 
Mariette