BLOTE BILLEN

Gepubliceerd op 8 maart 2024 om 12:00

 

MET DE BILLEN BLOOT

Alweer even geleden was ik in gesprek met mijn businesscoach (ja ja, ook ik laat me wel eens coachen). Het ging over mijn drijfveren die ertoe hadden geleid dat ik destijds mijn praktijk was gestart. 

Ineens ging ik met de spreekwoordelijke billen bloot en vertelde haar over mijn verleden. Een verleden waarin ik o.a. een jarenlange periode van eenzaamheid had gekend. Dat ik daar enorm mee had geworsteld en vooral wat dat met me had gedaan. En dat gunde ik niemand!


met de billen bloot!


Ook vertelde ik dat ik door de jaren heen de nodige verlieservaringen had gehad, op veel verschillende vlakken. Het was even stil totdat ze zei: Zo..... en waar kunnen mensen dat dan over jou lezen?

Van meerwaarde

Ik zei: Uuuuuh, eigenlijk nergens, moet dat dan? Ze keek me peinzend aan: Van wat voor meerwaarde zou het zijn als mensen jouw verhaal kennen? Dat jij je kennis niet alleen uit de boeken hebt gehaald maar ook een ervaringsdeskundige bent? Ze daardoor weten dat jij snapt waar ze het over hebben? Jij ze feilloos aanvoelt? Dat ze zich min of meer in een stukje van jouw verhaal herkennen? Zich hierdoor (meer) gehoord en gezien voelen? Verbondenheid ervaren en daarom gemakkelijker bij jou durven aankloppen? 

Vuile was

Tsja, daar zit wat in.....en tegelijkertijd denk ik: Oei, dan moet ik voor mijn gevoel de 'vuile was buitenhangen'. Oftewel, met de billen bloot en daar ben ik eerlijk gezegd niet zo goed in. En dan bedoel ik met name over de periode van mijn eerste huwelijk waarin ik me jarenlang eenzaam heb gevoeld. Want dat gaat natuurlijk niet alleen over mij.


wel of niet de vuile was buitenhangen?


Ze zei: Denk er maar eens over na..... En dat heb ik gedaan, heel vaak zelfs: Doe ook ik mijn masker af (waar ik het de vorige keer over had) en laat ik een stukje kwetsbaarheid zien? Ik was er nog steeds niet uit. Totdat vorige week iemand tegen me zei: Wie ben jij om te vertellen over eenzaamheid als je dat zelf nog nooit hebt ervaren! Hoe kan jij dan iemand helpen? Zo, die kwam binnen en deed zeer...... 

En nee, ik ga niet helemaal met de billen bloot. Wel denk ik dat ik nu met dit verhaal een klein inkijkje geef in mijn leven. En dat je zeker kunt voelen dat ik (zoals zovele mensen) best wel wat heb meegemaakt. 
Hoe het dan kan dat ik zo positief en blij in het leven sta? Dat is nu precies hetgeen ik mezelf eigen heb gemaakt en jou ook zo graag zou willen leren want:  

blijer leven kun je leren, ook jij!

 

Een warme blije groet, 
Mariette