• Blijer leven kun je leren!
  • Specialist Eenzaamheid
  • NLP en mBIT - Coach
  • Eenzaamheid, rouw en verlies

Wat anderen  hebben ervaren.......enkele reviews

Marleen

Op het moment dat ik op zoek was naar een stukje psychische begeleiding kwam er een bericht van De blije bovenkamer voorbij. Na het lezen van de website en daar een goed gevoel bij had, heb ik contact opgenomen met Mariette. Blij dat ik deze stap genomen heb en bij haar ben terechtgekomen. Mariette is een warme, empathische en kundige vrouw. Fijn om een moment te hebben met iemand waar je gewoon mag “zijn”. Afgelopen jaren al een veranderproces meegemaakt, maar op een gegeven moment  voelde ik me toch weer vastlopen en bleef ik het moeilijk vinden om positief naar de toekomst te kunnen kijken. Door de werkwijze van Mariette, waarbij ze gebruikt maakt van verschillende methoden, wist ze iedere keer de juiste snaar te raken. Vaak is het makkelijk om rationeel naar je gevoelens te kijken, maar ze ook daadwerkelijk voelen en ondergaan is een ander verhaal. Met de begeleiding van Mariette heb ik in korte tijd meer bereikt dan ik had durven hopen. Ik heb het meisje in me (terug) gevonden en weet nu wat ze nodig heeft, waardoor ik weer beter in staat ben om goed voor mezelf te zorgen. Het echte beseffen  dat je mag voelen voelen wat je voelt en dat ook zo beleven is voor mij heel waardevol. Het was intensief, maar ook interessant hoe Mariette te werk gaat en daar zo veel mee weet te bereiken. Blij en dankbaar dat ze me een stukje op mijn reis heeft willen vergezellen!


Liselotte:

Mariette stelde me gelijk op mijn gemak. O.a. door haar rustige houding en echt luisteren.  Ook toont ze interesse in de dingen waar ik mee bezig ben. Ik zou haar  zeker aanraden als coach. Ik heb meerdere coaches ervaren en vind Mariette erg goed. Ik bewonder haar manier van coaching; ze straalt een rust uit, alles mag er zijn, met kracht en rust voert ze de oefeningen uit. Ze ondersteunt me echt om diepere lagen ook aan te pakken. Dat vind ik heel prettig voor langdurige veranderingen. Ik heb meerdere thema’s waar ik tegenaan liep kunnen inbrengen, heel waardevol. Op elk thema heb ik stappen gemaakt. Super fijn.


Margina:

Mariette is een hele positieve,  enthousiaste en betrokken coach waarbij ik mij heel erg op mijn gemak voel. Ze is een echte verbinder. Ze stelt de juiste vragen en luistert naar wat je zegt en niet zegt, en vraagt daar goed op door. In een aantal sessies gaf zij mij waardevolle inzichten die hebben geleid tot het nemen van vervolg stappen. Ik ben haar dankbaar voor alle tijd en tips en tricks die ik van Mariette heb gekregen.


Esther:

Ik heb Mariette als coach én als mens als heel prettig ervaren. Ik kon altijd bij haar terecht met mijn vragen en zij was inlevend, empathisch en voortvarend. Mijn coachvraag kon per sessie nog wel eens wisselen, maar Mariette zorgde steeds voor een goede structuur en een veilige werkomgeving.


Jessica:

Wat ik mijn hele leven moeilijk vond is alleen zijn, heb het gevoel altijd zoekende te zijn geweest naar invulling van een leegte. Toen ik op de website van Mariette las over NLP dacht ik, of hoopte ik nu ik bijna 50 jaar ben eindelijk eens keuzes te kunnen maken vanuit een ander gevoel. Mijn wens was rustig alleen mezelf fijn te kunnen voelen. Bij Mariette voelde ik me vanaf het eerste moment op mijn gemak en ik heb het traject als zeer fijn ervaren. Pittig bij de start, de eerste sessies. Maar ongemerkt werden mijn gedachten anders. Ik voel me nu sterk en ben gelukkig met de stappen die dit coachingtraject mij heeft laten zetten. Ik kijk uit naar mijn toekomst. En voel me absoluut niet meer alleen.


Claudia:

Mariette is een warme, enthousiaste en erg kundige coach. Ze luistert, vraagt door en komt in korte tijd tot de kern. Het coachingstraject heeft me nieuwe inzichten gegeven en zaken in beweging gezet. Door haar duidelijke aanpak is het me gelukt om uit de comfort zone te stappen en mijn passie te gaan volgen. Door de handvatten die Mariette me heeft gegeven ben ik in staat om mijn keuzes veel bewuster te maken.

Mariette, je bent een topper!


Harry:

Vriendelijke kennismaking in goede sfeer. Ze vertelde duidelijk wat ik kon verwachten van de coaching. Er was voldoende ruimte voor mijn verhaal en ze had iedere keer volle aandacht voor mij. Ik vond de opdrachten die ik moest doen bijzonder want behalve het schrijven kende ik die niet. Ze kwam zelfverzekerd en serieus over en wist iedere keer iets anders te verzinnen om dingen helder te krijgen. Resultaat: ik heb helder gekregen wat ik nu echt belangrijk vond in het vinden van een nieuwe baan, terwijl ik hier zelf mee liep te worstelen.


Kim:

Ik voelde me al vrij snel op mijn gemak bij Mariette waardoor ik veel over mezelf en de situatie waar ik moeite mee heb durfde te vertellen. Ze is vanaf het begin erg duidelijk geweest over wat ik zou kunnen verwachten. Omdat Mariette er voor zorgde dat ik na een sessie met een positief gevoel richting huis ging keek ik er iedere keer naar uit. Ze heeft me nieuwe inzichten gegeven en daar ben ik haar dankbaar voor. Wat Mariette mij geleerd heeft probeer ik zoveel mogelijk te gebruiken. Soms is het wel eens lastig, maar dan denk ik aan wat ze me verteld heeft en herpak ik mezelf veel sneller dan voor de sessies.


Nicolette:

Ik vond het heel verrassend en prettig dat we gingen wandelen. Ik heb diverse situaties voorgelegd en de uitwerking hiervan helpen me verder. Ik vond de methodiek origineel en ik werd flink aan het werk gezet. Ondanks het feit, dat ik met veel andere dingen bezig ben in de week, heeft de coaching mij aangezet om andere keuzes te maken in de toekomst.